Monté

Oprindelse

Monté også kaldet ridetrav, har sine rødder i Frankrig, hvor disciplinen kan spores tilbage til 1800 tallet. Frankrig er det land, hvor disciplinen fortsat den dag i dag, har størst indpas. Dette kan ses på, at Frankrig er det land i verden, hvor der rides flest montéløb og hvor præmierne er størst. Frankrig danner og så hvert år rammerne for verdens største montéløb “Prix de Cornulier” som rides på Vincennes i Paris, med en samlet præmiesum på 700.000 Euro.

Monté er en disciplin indenfor travsporten. Montéløbene afvikles efter samme princip som de mere traditionelle sulkyløb. Kontra de mere traditionelle sulkyløb, rides travhesten i monté.

At travhesten rides I monté gør, at der stilles specifikke krav til rytteren og hestens udstyr.

Se krav i Kalender Nr. 1 eller på Dansk Montéforenings hjemmeside
http://www.danskhv.dk/dansk-monteforening/

Monté I Danmark

I Danmark har montédisciplinen været en del af travsporten siden 1997, hvor det første anerkendte løb blev afviklet 2.påskedag på Skive Trav. Siden da er mange løb redet og montésporten I Danmark har vundet indpas, som en integreret del af travsporten. Montédisciplinen i Danmark er imidlertid fortsat, at betegne som en bidisciplin til de traditionelle sulkyløb. Montésporten er fortsat i udvikling og gennem de senere år har sporten formået at udvikle sig med flere aktive montéryttere og flere montéløb. Af store begivenheder indenfor Dansk montésport kan nævnes Dansk Mesterskab for montéekvipager, Dansk Mesterskab for Montéryttere, samt montéløbene på Derby dagen, Copenhagen Cup dagen mfl.