De danske rekorder i historisk perspektiv

Beskrivelsen af den historiske rekordudvikling tager sit udgangspunkt omkring 1913, hvor man ikke mere blev ’straffet’ for at køre for stærkt i væddeløbene. ’Rekordangsten’ var dermed overstået.

Rekorden for toårsheste
Den ’nye’ amerikanske avl i form af en kombination af hingsten Guy Axworthy og en Peter the Great-datter skabte i 1923 en toårs med hidtil uset fart. Næsten 40 år senere var det unge danske forældre med skandinaviske toårsrekorder, der sammen leverede den næste danske skandinavisk rekordholder.
-Læs hele historien – Rekorden for 2-årsheste (pdf)

Historien om 3-årsrekorden indeholder blandt andet tre af travsportens mest robuste heste, to indlænderhingste med kæmpesucces i avlen og så hesten, der indtil 1/1 2016 har holdt rekorden i 15 år!
- Læs hele historien - Rekorden for 3-års h/v (pdf)

Rekorden for 3- & 4-års hopper
Rekorden for 3- og 4-års hopper starter med en fortælling om den 168 cm høje Eva, hvis russiske mor Nano var blandt vinderne på Charlottenlunds allerførste løbsdag d. 24. maj 1891. Senere omtales andre dronninger som Karina Axworthy, Feicy Hjordal og Echuca Cæsar.
- Læs hele historien - Rekorden for 3- og 4-års hopper 1. del (pdf) - Rekorden for 3- og 4-års hopper 2. del (pdf)

Rekorden for fireårshingste og vallakker
Det startede med 1. præmie i Klasselotteriet. Senere havde Danmark en 4-årsvinder i Skandinavisk Mesterskab, en 4-års med absolut banerekord, og en racer, der holdt 4-årsrekorden i 18 år.
– Læs hele historien – Rekorden for 4-års h/v (pdf)

Mange af travsportens stjernehopper har avlet skuffende, men der har også været undtagelser: To rekordholdere, der avlede derbyvindere, og hvor en af disse derbyvindere selv avlede en hoppederbyvinder.
– Læs hele historien - Hopperekorden (pdf)

Historien starter den allersidste løbsdag 1912, hvor man gav tillæg efter bedste vinderrekord. Og så blev der kørt for alle pengene. Ny indlænderrekord, fireårsrekord og treårsrekord i samme løb. Også de sekundære placeringer kunne give nemlig dansk rekord til og med Onrush, der løb uplaceret på 1:11,7 i 1994.
– Læs hele historien – Indlænderrekorden (pdf)