Der arbejdes på højtryk

24. oktober 2015

Sportens generelle situation med truende banelukninger, evt. overtagelse af spilleselskabet samt en lang række andre uafklarede scenarier for trav- og galopsporten, arbejdes der stadig med hele vejen rundt, for at finde en løsning indenfor overskuelig fremtid.

 

Ordsproget med at ”Intet nyt er godt nyt” er håbet hos mange hestesportselskere, og for Bestyrelsesformanden i Dansk Travsports Centralforbund (DTC) Lindhardt Jensen er der også håb om dette.

- Jeg kan sige så meget, at der stadig hele vejen rundt arbejdes hårdt, og ingen har givet op. HFF (Hestesportens Finansierings Fond) har i deres seneste udmelding fra i går torsdag, meddelt at man stadig anbefaler der lukkes baner, men skulle der komme en anden situation, er man åben overfor dette.

- Fra DTC’s side står vi ved vores udmelding til HFF, og derfor er der fortsat baner der er lukningstruede, forklarer Lindhardt Jensen, der samtidigt slår fast, at for at undgå banelukninger, er udlandets interesse for de danske væddeløb ekstrem vigtig.

- Hvis ikke vi har Skandinavisk spil til vore danske væddeløb, kan der ikke genereres den omsætning der skal til for at kunne køre videre med alle danske væddeløbsbaner, lyder det fra Lindhardt Jensen.

 

Overtagelse af spilleselskabet?

Fra DTC’s side er der et ønske om at selv overtage spillet på heste fra Danske Spil, men her er præmisserne for en eventuel overdragelse, også umiddelbare svære at vurdere på nuværende tidspunkt for DTC’s Bestyrelsesformand.

- Hvis ikke der findes en løsning med overtagelse af spilleselskabet, eller der kommer en anden finansiering, kan vi ikke som ansvarlig bestyrelse, ikke andet end fortsætte med vores anbefalinger, men kommer der en opblødning med hensyn til at få frigivet spillet, står vi i en ny situation, fortæller Lindhardt Jensen, og fortsætter:

- Som situationen er lige pt. kender vi ikke, hvilken økonomisk betingelse en evt. overtagelse af spillet vil blive på.

- DTC bistår og orienteres løbende omkring løsningsmodeller, men der kan ikke oplyses yderligere pga. meget høj fortrolighed, hvilket vi håber på forståelse for, lyder det fra Lindhardt Jensen.

 

Sæsonplanen 2016

Lige om lidt tager vi hul på årets to sidste måneder, og derfor er der naturligvis stor interesse, for hvad DTC kan melde ud omkring sæsonplanen for 2016, men ifølge Lindhardt Jensen er en foreløbig plan snart klar.

- Det jeg kan sige på nuværende tidspunkt er, at der snarest vil blive offentliggjort en sæsonplan for første kvartal af 2016, og at denne vil ligne meget den som vi havde i dette års tre første måneder, hvilket betyder der vil være et begrænset antal danske løbsdage, slutter Lindhardt Jensen.

 

Af Carsten Rabjerg.