To nyudnævnte

18. marts 2019

Diplomhopper

I forbindelse med avlsvurderingen på Stutteriet Laser besluttede Avlskommissionen, at yderligere to hopper skulle optages i rækken af Diplomhopper. Det drejer sig om Flicka Trøjborg og Funny Hill.

Flicka Trøjborg, der som væddeløber satte dansk rekord og tjente over kr. 300.000, trådte med Chock Nocks derbysejr ind i den eksklusive klub af følhopper, som har mødret en derbyvinder. Kombinationen med S J’s Photo har tidligere givet dobbeltmillionæren Nick Nock 10,9a. Af hoppens otte afkom har de syv startet.

Dorthe Christensen ApS, der ejede Flicka Trøjborg frem til hoppens død, har den ene af Flicka Trøjborgs to nulevende hoppeafkom i sin stald. Det er Soffi Nock, som i G-årgangen er moder til Glad Nock, der med S J’s Photo som fader er nært beslægtet både med Nick Nock og Chock Nock.

Funny Hill er af ren amerikansk afstamning, og hoppens moder, Star Spangled Way, var en del af en mindre samling af hopper, der blev købt af Centralforbundet og bortauktioneret på auktion.

Funny Hill selv indledte sin væddeløbskarriere i USA, hvor hun ejet af Sun Hill ApS og trænet af Dewayne Minor, viste stort talent som 2 års og gik 14,2 i prøveløb, men gjorde bare en enkelt start, hvor fejlede. Karrieren kom ikke på rette spor som 3 års og en fjerdeplads på 15,1 i tre starter var bedste resultat i løb.

I avlen har Funny Hill syv afkom hvoraf et døde som plag. De øvrige seks har alle startet. Den store stjerne er Montgomery Hill med 10,1a* - 3,3 mio.kr., 41 sejre i 103 starter og flerfoldig dansk mester. Desuden indgår tre afkom med rekord bedre end 1:12 samt en af årets hoppederbykandidater, Daisy Hill, i rækken af afkom.

- Se alle Elite- & Diplomhopper på dette link