Unghestesatsning

3. april 2018

forlænges med H-årgangen

På det seneste bestyrelsesmøde er det blevet besluttet, at føllene i H-årgangen – altså de føl der fødes i 2019 – også er omfattet af Unghestesatsningen.

Det vil således være den femte årgang i træk (D-E-F-G-H), der er med i ordningen.

Betingelserne for udbetaling er som tidligere, at en hest skal godkendes i prøveløb OG gøre sine to første starter på dansk bane inden udgangen af 3-årssæsonen. Ejeren af hesten ved dens start nummer to får udbetalt kr. 10.000.

Samlet set vil der blive tilført mere end 10 mio over de fem årgange – og da de tilgår ejerne, er det ren præmieforhøjelse

En halv million, der er øremærket løbspræmier til H - årgangen

For at gøre afkom i H – årgangen endnu mere tiltrækkende for hesteejerne/køberne (ud over de kr. 10.000 i Unghestesatsningen) vil der være mere end en halv million, som øremærkes til præmiekroner.

Denne pulje vil blive anvendt til løb for H-årgangen (KUN danskfødte heste) – og kun til såkaldt ”almindelige” løb (altså ikke klassiske løb). Pengene vil ikke blive anvendt i 2 års løbene.

Den samlede indsprøjtning til H- årgangen bliver således på 2 ¼ mio kroner – så det kan betale sig at bedække sin hoppe i år !!!!