Nu åbnes der

2. marts 2021

for landets amatørkuske og montéryttere

Dansk Travsports Centralforbund har besluttet at åbne for, at der i de tre sidste weekender i marts afvikles sportsdage forbeholdt landets amatørkuske og montéryttere.

 

Da Dansk Travsports Centralforbund i sidste uge modtog meddelelse om, at forsamlingsforbuddet med virkning fra denne uge ville blive hævet til 25 personer gældende for udendørs idræt, trådte forbundets bestyrelse straks sammen.

 

Her blev det drøftet, om travsporten i kraft af de nye regler kunne tillade sig at åbne for amatørkuske og montérytteres deltagelse i løb på en forsvarlig måde. Og bestyrelsen nåede frem til, at det godt kunne lade sig gøre.

 

Efter dialog med Sport & Udvikling og landets baner er der derfor lavet et set-up, hvor der i løbet af marts afvikles sportsdage udelukkende for amatørkuske og montéryttere og med begrænset bemanding af officials.

 

Sportsdagene vil blive afviklet på følgende baner:

 

Lørdag 13. marts: JVB (kl. 10.00)

Søndag 14. marts: Aalborg (kl. 11.00) og Skive (kl. 14.00)

Lørdag 20. marts: Lunden (kl. 13.00)

Lørdag 27. marts: Billund (kl. 11.00), Nykøbing (kl. 11.00) og Skive (kl. 14.00)

Søndag 28. marts: Aalborg (kl. 11.00) og Odense (kl. 11.00)

 

Det er værd at holde sig for øje, at den enkelte sportsdag maksimalt kommer til at omfatte to løb. Reglerne for, hvem der kan starte og i hvilken prioritering bestemmes af Sport & Udvikling. Bliver et af de to udskrevne løb ophævet eller ikke kan deles, afvikles sportsdagen IKKE.

 

Derudover vil alle sportsdage i marts blive gennemført uden spil og billeder, og løbspræmierne på dagene tages ud af det samlede præmiebudget.

 

Endelig information om propositionernes udseende, startmelding og praktikken omkring afvikling af sportsdagene vil følge i slutningen af denne uge.