Prøveperiode udløbet

3. maj 2021

Nu uddeles udelukkende gebyrer for brug af mangelfuldt eller ulovligt udstyr

I løbet af april har DTC’s ekvipagekontrollant i flere tilfælde uddelt advarsler til kuske eller ryttere, der har anvendt mangelfuldt eller ulovligt udstyr under løbsdeltagelse. Fremover erstattes advarslerne med gebyrer.

Dansk Travsports Centralforbund (DTC) introducerede i starten af april en ny official på de danske løbsdage, nemlig ekvipagekontrollanten.

Den nye ekvipagekontrollant har siden været til stede på en række løbsdage for at kontrollere de deltagende hestes og kuskes/rytteres udstyr.

Enkelte gange har ekvipagekontrollanten været nødsaget til at uddele advarsler og gebyrer til aktive, som har kørt/redet til start med mangelfuldt eller ulovligt udstyr.

Advarslerne er givet i en prøveperiode på en måned, som nu er udløbet, og derfor vil ekvipagekontrollanten på opdrag af DTC med virkning fra dags dato uddele gebyrer til aktive, der anvender mangelfuldt eller ulovligt udstyr.

Listen over udstyr, der er godkendt til brug i Danmark, fremgår af ”Bestemmelser om væddeløbsudstyr”, som du finder på dette link: https://www.trav.dk/media/2073/dtc_udstyr_2021.pdf

DTC beder de aktive om at være ekstra opmærksom på, at piske, der anvendes i travløb på danske baner, skal have en længde mellem 115 og 125 cm. inkl. smæld.