Retningslinjer for mediefolks

6. april 2021

adgang til landets travbaner

Hvilke kriterier skal du opfylde, hvis du som journalist skal have adgang til landets travbaner netop nu? Det giver Dansk Travsports Centralforbund svaret på her.

Det har i de seneste dage skabt en vis furore, at en baneleder har nægtet to journalister adgang til en løbsdag.

Derfor ser Dansk Travsports Centralforbund sig nødsaget til at præcisere, hvilke retningslinjer der gælder for pressen og øvrige mediefolks adgang til landets travbaner netop nu:

Der gives kun adgang til presse- og mediefolk, der har en fast, tilbagevendende opgave at varetage på den pågældende løbsdag. Det vil sige reportere og kamerafolk tilknyttet Fast Track-produktionen samt journalister fra eksterne medier eller sportens egne medier med faste opgaver i forbindelse med referatskrivning fra selve løbsdagen. Og alle skal forhåndsgodkendes.

Journalister eller andre mediefolk, der ikke har deciderede opgaver i relation til den pågældende løbsdag, gives ikke adgang.

Forbundet beklager, at man netop nu er nødt at opstille disse krav. Men de er nødvendige for, at sporten lever op til myndighedernes krav – og dermed er de en forudsætning for, at travsporten fortsat får lov til at afvikle løbsdage.