Agria Copenhagen Sale

5. juli 2017

Derbyauktionen

En fantastisk samling af åringer

Takket være en meget flot opbakning fra opdrætterne kan årets auktion i derbyweekenden byde på den ubetinget flotteste samling af åringer, som nogensinde er udbudt på en dansk auktion.

Nedenstående trekløver nævnes bare som en appetitvækker, da det er åringer, hvis ældre søskende i løbet af de seneste uger har markeret sig, men prøv selv at kaste et blik på listen over de tilmeldte åringer:

  • En helsøster til Danmarks hurtigste hest, Takethem 09,2 og næsten 2 mio.

  • En bror til derbyfavoritten og vinderen af JVB’s 4 års GP, Bvlgari Peak 13,6 og 421.000

  • En hingst efter Nobodybeatsthebeat 11,3 – 2,8 mio. der er mor til stortalentet Dontpaytheferryman

Når dertil lægges helsøskende til den italienske hoppederbyvinder Red Rose America, derbyvinderen Axel, Verify Dust, kriterievinderen Awesome Annie og Aron the Baron samt et væld af ungheste med særdeles attraktive afstamninger, så ligner det en auktionsaften på York Stutteri, hvor rekorderne står for fald.

Den dyreste hest hidtil på DTCs auktioner betingede sig en pris på kr. 400.000 – en pris som med garanti står for fald.

Faderhingstene

I skrivende stund ser det ud til, at 70 åringer kommer under hammeren. De 70 åringer er fordelt på 36 forskellige fædre, der udgør noget af det bedste, der findes i avlen.

Med afkom efter internationale tophingste som eksempelvis Muscle Hill, Love You, Coktail Jet, Conway Hall, Credit Winner, Varenne, Explosive Matter og Prodigious samt en stribe andre topproducenter vil der være noget for selv de mest kræsne købere.

Fra de nye avlshingste på skandinavisk jord er fire afkom efter S J’s Caviar, der har erobret Sverige med sin første svenskfødte årgang samt fire afkom efter Wishing Stone, som har fået en flyvende start med sin første årgang, hvor der allerede er vindere i såvel USA som Italien og Danmark.

Nyt navn og et nyt oplæg

Med det nye oplæg, som vil være tydeligt både på selve auktionsdagen og i tiden op til auktionen gennem markedsføringen, følger også et nyt navn.

DTC har indgået en aftale med AGRIA DYREFORSIKRING, som blandt andet omfatter åringsauktionen, hvorfor årets udgave skifter navn til AGRIA Copenhagen Sale.

Navneskiftet sker blandt andet med ønsket om at nå bedre ud til flere internationale købere, hvilket absolut skal være muligt den høje kvalitet på hestene taget i betragtning. 

 

Med sportslig hilsen
På vegn af Dansk Travsports Centralforbund
Klaus Storm